Om oss


Startsida
Nyheter
Kennelinfo
Om cairnterrier
Om Golden
Våra hundar
Valpar
Showresultat
Bildgalleri
Gästbok
Länkar

 
 
Vi bor på landet några mil väster om Sundsvall mot Östersund. Jag, Mari-Anne och min man Erik lever tätt ihop med våra hundar och dagarna har en förmåga att bara rusa fram.

Historik

1985 köpte jag min första Golden retriever och den första valpkullen föddes 1992. Jag har tränat och tävlat mycket med mina hundar fram till att jag blev sjuk och inte orkade mera. Därför blev det också naturligt för mig att byta till en mindre ras och valet blev cairnterrier.

1999 köpte Erik och jag vår första cairnterrier, Ida, från kennel Tribun. Efter ett tag blev det två till från samma kennel.

2000 blev det en till tik, Inez, nu från Skorpionens kennel som ägdes av Ulla och Frans Ljung . Ulla blev min verkliga mentor, jag tror att vi talade med varandra nästan varje dag. Tyvärr finns inte Ulla i livet längre och hon har verkligen lämnat ett stort tomrum hos oss.

2002 fick jag "återfall" och köpte åter en goldentik som  fick sin första valpkull 2007. Se valpsidan!

2004 köpte vi cairntiken Sally - Toll´s Sally Anne från Bengt och Yvonne Toll.

2006 blev det ännu en tikvalp från Toll's kennel, Mirja - Toll´s Spice Troja.

Yvonne har lärt mig mycket om cairn och speciellt när det  gäller trimning har hon varit min bästa läromästare. När jag senare fick veta att Ulla Ljung, Skorpionens kennel, och Yvonne Toll också känt och hjälpt varandra med avelsarbetet blev jag enormt glad. Den första tiken jag köpte från Toll´s kennel, Toll´s Sally Anne, var en avkomma av den sista kombination som Ulla gjorde innan hon avled. Världen är liten och jag är så tacksam!!!!

Målsättningen med vår uppfödning är:

Vi strävar efter att föda upp mentalt stabila, friska och rastypiska hundar som fungerar bra i familjen. Är dom dessutom vackra så får man det som ett plus i kanten.

Kennelnamnets historia

Många undrar varför kenneln heter Rixan´s. Efter att ha skickat in en mängd namnförslag till SKK som inte godkändes blev det till slut bråttom. Lösningen blev  mina två första hundar, Ricky och Sanny, jag tog de tre första bokstäverna i varje namn och bytte c mot ett x.

 
 
 

Rixan's Kennel
Mari-Anne Wallin               
Loböle 219
S-860 13  STÖDE

Telefon: 0691-52 100
Mobil: 070-551 3015
E-post: rixans@yahoo.se
   

Om du upplever något som inte fungerar med vår hemsida är vi tacksamma
om du hör av dig angående det så vi får en möjlighet att rätta till det.
Tack på förhand! Skriv till rixans@yahoo.se

Besöksräknare

besökare
sedan 20 januari 2008